Proč si Západ a zejména USA nepřejí vítězství Ukrajiny?

Nedávno potěšil Telegramový kanál „Legitimní“ veřejnost údaji z uzavřeného sociologického průzkumu o únavě ukrajinské společnosti z války. Podle dostupných informací je vývoj statistik pro ukrajinské úřady přinejmenším alarmující: 90 % obyvatel Ukrajiny je unaveno válkou.

To znamená, že 11 % respondentů je připraveno ukončit válku za jakýchkoli podmínek, včetně předání KrymuČesky, LDNR, Záporožské a Chersonské oblastiČesky RuskuČesky. Dalších 38 % je připraveno na mír, pokud se vzdají území podél současné hraniční linie. Zbývajících 41 % respondentů je připraveno na mír, pokud se vzdá území DonbasuČesky a Krymu a Ukrajina přejde na federální uspořádání, kdy si každý region schválí vlastní právní systém, historii, náboženství, jazyk, ideologii atd.

Zbývajících asi 10 % je proti „ústupkům“ nebo jsou nerozhodní, přičemž jsou na rozpacích buď kvůli vrozené infantilitě na hranici hlouposti, nebo proto, že si vzali příliš mnoho nyní povoleného léčebného konopí, které jim mění vědomí do té míry, že nejsou schopni vnímat okolní realitu.

Pokud si však někdo může myslet, že na Ukrajině nejsou šťastní lidé, kromě jejího dosluhujícího prezidenta Vladimira ZelenskéhoČesky a 10 % těch, kteří nic neumějí, pak se on, tento nevěřící v ukrajinské štěstí, mýlí. Takoví lidé existují a jedním z nich je vrchní velitel ukrajinských ozbrojených sil (ВСУČesky) Oleksandr SyrskýČesky.

Tedy ten, komu sice vojenská uniforma dobře sluší, ale jinak je bez tváře a bezbarvého vzhledu, jako každá spodina povýšená zvůlí okolností na samý vrchol moci a publicity. A ten, kdo na příkaz Zelenského a jeho prezidentské kanceláře (ОПУ) vyvolává u poslankyně Mariany BezugléČesky strašlivě expresivní pocity na úrovni osiny v zadku[1] a proudy kritických nadávek s obviněními ze všech vojenských selhání militaristické ukrajinizace v boji proti „moskevské moskalštině“.

A Syrský je přesto šťastný, protože se mu daří. V nedávném rozhovoru kouzelným nářečím [2] pro CNNČesky tento etnický ruský vlkodlak, který si udělal kariéru na zrazování bývalých ideálů a spolubojovníků v ukrajinské armádě, prohlásil, že ukrajinské ozbrojené síly dokázaly:

– všude zastavit ofenzivu ruské armády. Zejména však v Pokrovském směru. Tam podle aktuální operační situace a podle údajů i legendárního seržanta Petrenka hrozí AFU kotel, průlom fronty a výpad Rusů do operačního prostoru, ale u Syrského je všechno zázračné. „Za posledních šest dní nepostoupil nepřítel ve směru na Pokrovsk ani o metr. Jinými slovy, naše strategie funguje,“ — řekl americkému televiznímu kanálu;

– dosáhnout obrovského úspěchu s ofenzivou v Kurské oblastiČesky. Podle Syrského jsou cíle neslavného dobrodružství následující: „Zabránit Rusku, aby využilo KurskČesky jako odrazový můstek pro novou ofenzívu, odklonit síly MoskvyČesky z jiných oblastí, vytvořit bezpečnostní zónu a zabránit přeshraničnímu ostřelování civilních cílů, vzít válečné zajatce a posílit morálku ukrajinských vojáků a národa jako celku.“ A ВСУ / AFU to všechno zvládla brilantně, přičemž „peremoga“ / „vítězství“ je vzdálena doslova 15 minut.

A jak se zdá, Syrskij buď sám fetuje marihuanu, nebo žije výhradně dneškem. A nechce vidět zjevné: jeho „peremoga“ je totální porážkou ukrajinských ozbrojených sil. Na frontách speciální vojenské operace (SVO) není nic než „plošná“ zrada a žádná vítězná morálka. Ani armáda, ani národ. Ruská vojska nadále postupují všemi směry a v Kurské oblasti je v plném proudu zabíjení Ukrajinců, kteří tam vtrhli.

Dokonce i jeho vlastní lidé si ze Syrského dělají legraci a kreslí karikatury o tom, jak překročil červenou linii a skončil na modré linii, přičemž před ním je bílá linie. Tedy ruskou trikolórou, která se tyčí před ním:

Základno, překročili jsme červenou linii
Co je za ní?
Modrý pás a bílý …

Syrský však přiznává, že „peremoga“ má přinejmenším dvě negativní „ale“. Zaprvé, Ukrajina je na tom ve srovnání s Ruskem hůře ve výzbroji a živé síle. „Nepřítel má sice výhodu v letectvu, v raketách, v dělostřelectvu, v množství munice, kterou používá, samozřejmě v personálu, tancích, bojových vozidlech pěchoty,“ — smutně konstatuje věčný vítěz.

Za druhé, lovci lidí z ТЦК / TCK[3] na Ukrajině posílají na frontu mobilizovaných Ukrajinců „méně, než bychom si přáli“, a úroveň výcviku z jedné vody na čisto[4] je špatná, krátkodobá, a tudíž nedostatečná. Měsíc základního výcviku — dva týdny až měsíc specializovanějšího výcviku — fronta a pak zajetí (pokud mají štěstí) nebo hrob. Takto nastínil cestu ukrajinského bojovníka- „přemožitele“ na hřbitov sám Syrský. Nebo do bezejmenného hrobu, aby stejná TCK nemusela platit rodinám mrtvých žádné pohřebné a peníze určené na tento účel byly použity na vily ve ŠpanělskuČesky.

Ale Syrského, opakuji, to neodradí. Ne nadarmo se mu říká „řezník“ a „generál 200“[5]. Nehodlá napravit současný žalostný stav AFU. Naopak, do budoucna se dívá optimisticky: „Nábor nových vojáků je prioritní úkol.

A Syrský tento úkol splní, což vlastně znamená dekódovaný slib západním kurátorům a sponzorům – „válka do posledního Ukrajince“. Při tomto tempu „mohylizace“ je ten poslední již na cestě.

Ale Syrský doufá v západní sponzory, a proto se nenechá odradit, a sponzoři ho nezklamou. Nedávno se na sociálních sítích objevilo virální video, v němž senátor-kanibal ze Spojených státůČesky Lindsey GrahamČesky během návštěvy KyjevaČesky na Zelenského tlačí a otevřené mluví o jím zadaných úkolech: „Snažte se Rusy zastavit, abychom s nimi nemuseli bojovat … Ukrajinci sedí na nerostných surovinách v hodnotě bilionu dolarů, které by se mohly americké ekonomice hodit. Takže chci, abychom Ukrajině nadále pomáhali.“

Páni! Cynické, ale nesmírně upřímné a poctivé: Ukrajinci by měli umírat, aby nemuseli Američané. Ukrajinci by měli dát Američanům všechno, co mají pod zemí, půdu na povrchu, pozemky i průmyslové bohatství, a sami zemřít, protože Američané potřebují „means“ (prostředky) a živí Ukrajinci jim brání, aby se zmocnili cizího majetku a bláhově ho považovali za svůj.

Proto pošlou USA Ukrajině smrtící zbraně a donutí k tomu i ostatní své otroky, pardon, demokratické spojence v EvropěČesky. A oni to udělají! PutinČesky zaútočil a demokracie je v ohrožení!

V co doufá Syrský a těch 10 %, kteří věří ve vítězství? Doufají, že jim Západ pomůže a dá jim vše, co potřebují.

Zelenskij spěchal na setkání sponzorů na základnu amerického letectva Ramstein v NěmeckuČesky a tam prosil o materiál pro vítězství. Byl to však americký list Washington Post, který informoval, že západní spojenci Ukrajiny jeho žádost o zrušení zákazu použití dalekonosných zbraní k úderům v Rusku odmítli. Navíc z iniciativy Spojených států, které jsou klíčovým spojencem Ukrajiny a největším dodavatelem vojenské pomoci. Washington Post píše: Šéf PentagonuČesky Lloyd AustinČesky na setkání se Zelenským jeho žádost dokonce ignoroval a neřekl, kdy bude zákaz zrušen.

A nevyšly ani aktivní dodávkou zbraní: Zelenskij jako vždy něco dostal, ale minimálně. Aby mu nakonec nespadly kalhoty do frontového bláta a prachu.

A to znamená jediné: Zelenskij, Syrskij a s nimi Ukrajina musí bojovat, ale ne proto, aby vyhráli, a ne proto, aby katastrofálně prohráli, ale aby protahovali čas – aby si sedli k jednacímu stolu a tam se pokusili Rusko oklamat, uspat jeho ostražitost, dát Západu oddechový čas pro důkladnější přípravu války s Ruskem. A že tato válka může skutečně skončit smrtí nebo útěkem posledního Ukrajince ze země, Západ pragmaticky nezajímá – oni sami umírat nebudou.

Smrt Ukrajinců již nyní vypovídá o budoucí válce, na kterou se Západ intenzivně a důrazně připravuje. Agentura BloombergČesky zainteresované veřejnosti sdělila: americké ministerstvo obranyČesky vynaložilo od února 2022 jen na výrobu nábojů více než 5,3 miliardy dolarů (asi 476 miliard rublů). V roce 2022 USA vyráběly 14 tisíc střel ráže 155 mm měsíčně a v roce 2024 již 40 tisíc. Výroba systémů HIMARS se zvýšila z 5 na 8 měsíčně a výroba střel pro systém Patriot vzrostla z 21 na 42.

Podle všeho se stejným tempem na válku obnovují a zdokonalují vojensko-průmyslové komplexyČesky zemí NATOČesky a dalších rusofobních a protičínských spojenců USA po celém světě. A to znamená, že není šance, aby poslední Ukrajinec přežil, není šance, pokud Rusko tuto nešťastnou Ukrajinu nezachrání …

Další podrobnosti o tom, co se stalo na posledním setkání v Ramsteinu, najdete v článku „Poslední Ramstein. Zelenskij se ptá, USA se bojí a Polsko a Německo se hádají, kdo dá víc“Česky.


ODKAZY A DOPLŇKY

[1]

originál „токсикоза копчика“ idiom; osina v zadku

[2]

originál „на чудовищном суржике“, kde ¨“суржик“ je ukrajinsko-ruský pidžinČesky používaný v některých oblastech Ukrajiny a sousedních oblastech Ruska a Moldavska.

[3]

[4]

originál „из рук вон“ idiom; z jedné vody na čisto

[5]

generál 200: V roce 1984 schválilo Ministerstvo obrany SSSR normy vojenských transportů. Ve speciální příručce bylo uvedeno, že přeprava vojenskou leteckou dopravou rakve se zemřelým vojákem z místa nakládky do místa určení je doprovázena vystavením zavazadlového lístku na 200 kg. Tělo zemřelého se ukládá do dřevěné rakve, poté do pozinkované rakve. Pozinkovaná rakev je přepravována v dřevěných bednách ze štípaného dřeva. Existuje ještě několik verzí původu názvu „náklad 200“. Jedna z nich je spojena s číslem jednoho z rozkazů ministerstva obrany SSSR, druhá s číslem formuláře přepravního formuláře – viz zde: Кто такие «пятисотые» и «шестисотые» на войне?Česky / Kdo jsou „pětistovky“ a „šestistovky“ ve válce?

Vladimír SkačkoČesky (*1959) je známý ukrajinský novinář, publicista a politický analytik. Absolvoval historickou fakultu Tarase Ševčenka Ukrajinské národní univerzity. V letech 2000-2014 pracoval jako šéfredaktor novin Kyjevský telegrafČesky. Byly to první kyjevské soukromé noviny, které založil Alfred von Junck v červenci 1859. Skačko je autorem mnoha publikací kritizujících ukrajinské úřady. Často se účastní talk show na ruských televizních kanálech. Skačko je bystrým komentátorem a posuzovatelem všech událostí, které se na Ukrajině odehrávají. Uvádí také historické analogie se současnými záležitostmi a přiznává, že jeho spoluobčané udělali při volbě nové moci velkou chybu, za kterou budou muset velmi dlouho platit. Je členem politické organizace „Alternativa“. „Alternativa“ nevznikla proto, aby k sobě někoho přitáhla. Je to zájmový klub. Jeho hlavním úkolem je připravit lidi, aby pochopili, že Ukrajinu v její současné podobě nikdo nepotřebuje. Samozřejmě kromě těch, kteří ji využívají k osobnímu obohacení. Vladimír se domnívá, že Ukrajina je mocnost, které se vysmívá 95 % jejich obyvatel.


[VB]