Článek Politicians In Dystopialand Warn Other Candidate Will Cause Dystopia vyšel na webu Caitlin Johnstone dne 20. 8. 2024.

Politici ze srdce této tyranské noční můry varují, že pokud je nebudete volit, ocitnete se v zemi, která se proměnila v tyranskou noční můru.

Na současných prezidentských volbách v USA je bizarní sledovat, jak politici v jedné z nejdystopičtějších civilizací, které kdy existovaly, varují lidi, že druhý kandidát je chce dovést do temné dystopie, kterou, podle strany, nazývají „komunismus“ nebo „fašismus“.

Včera jsem viděla úžasně idiotský tweet Chucka Schumera, který reagoval na stejně idiotský tweet Donalda Trumpa. Trump na Twitteru zveřejnil obrázek vytvořený umělou inteligencí, na němž Kamala Harrisová hovoří na sjezdu DNC v Chicagu před davem plným rudých vlajek pod obřím srpem a kladivem, což samozřejmě sděluje, že Harrisová je komunistka a demokraté jsou komunistická politická strana.

„Chlapík, který miluje Putina, zase projektuje,“ uvedl Schumer v reakci na Trumpův tweet.

A tak si říkám, kde vůbec začít? Ruský prezident Vladimir Putin není komunista, Rusko není komunistická země a Sovětský svaz skončil před více než třemi desetiletími – to všechno jsou fakta, která by předsedovi většiny v americkém senátu mohl říct průměrný žák páté třídy.

Možná ještě významnější je, že má Kamala Harrisová ke komunistům asi tak daleko, jak jen může někdo mít, a že Demokratická strana je oddaně kapitalistická. Ideologicky má Harrisová mnohem, mnohem blíže k Donaldu Trumpovi než ke komunismu a z komunistického hlediska není mezi Harrisovou a Trumpem velký rozdíl. Oba jsou imperialističtí lokajové neoliberálního kapitalismu, oba jsou oddáni cíli amerického impéria zadupat komunismus po celém světě jakýmikoliv prostředky a oba se zavázali v případě svého zvolení pokračovat ve vykořisťování, útlaku, ekocidě, válečném štvaní kapitalistického řádu a statu quo.

Ale tohle ti šílenci dělají každé čtyři roky. Trumpa, který celé své prezidentské období strávil eskalací studenoválečných agresí proti MoskvěČesky, obviňují, že chce z Ameriky udělat fašistickou autokracii, které bude vládnout Vladimir Putin. Demokraté, kteří hrají při zachování kapitalistického statu quo stejně zásadní roli jako republikáni, jsou obviňováni ze snahy zavést komunismus. A to všechno v kampani o vedení národa, který je pravděpodobně dystopičtější než cokoli, co podle nich chce druhý kandidát vytvořit.

USA jsou nejtyranštějším režimem na celé planetě. Žádná jiná mocenská struktura na světě nestrávila 21. století zabíjením lidí po milionechČesky v agresivních válkách. Žádná jiná vláda neobkličuje planetu stovkami vojenských základen, nevede nepřetržité války po celém světě a nesnaží se zničit všechny obyvatele na Zemi, kteří se nepodřídí jejímu diktátu, prostřednictvím invazí, zástupných konfliktů, bombardovacích kampaní, hladových sankcí, zinscenovaných převratů a tajných operací.

To vše je udržováno pomocí nejdokonalejší propagandistické mašinérieČesky, jaká kdy existovala. Američané jsou nejvíce zmanipulovanou populací na světě, která je úspěšně vedena aby myslela, mluvila, pracovala, utrácela, jednala a volila přesně tak, jak si mocní přejí, aby v dystopii s řízenou myslí mysleli – a přitom se domnívali, že jsou svobodní. Tahle propagandistická mašinérie se rozprostírá po celém světě, přičemž většinu své palebné síly cílí na své blízké spojence, ve skutečnosti členy celosvětového impéria.

Jediným důvodem, proč americké impérium není vnímané jako děsivá, krví nasáklá dystopie, je právě tato propagandistická mašinérie, která  tento zrůdný status quo normalizuje a oslavuje jak prostřednictvím svých „zpravodajských“ médií, tak prostřednictvím svých mainstreamových center výroby kultury v New Yorku a Los Angeles.

Politici ze srdce této tyranské noční můry varují, že pokud je nebudete volit, ocitnete se v národě, který se proměnil v tyranskou noční můru.

Ale co jiného jim zbývá? Vést kampaň na základě své skutečné politiky a poukazovat na vlastní skutečné rozdíly oproti druhému kandidátovi? Žádné skutečné rozdíly nemají. Oba se ucházejí o místo dočasného středního managementu amerického impéria a to místo nedostanete, pokud se jeho zájmům  jakkoli vzpíráte.

Kterýkoli z nich bude předsedat pokračujícímu imperialistickému vytěžování, válečnému štvaní, militarismu a genocidě. Každý z nich bude předsedat pokračujícímu kapitalistickému vykořisťování a ekocidě. Každý z nich bude předsedat pokračujícímu rozšiřování autoritářských opatření, jako je sledování, cenzura, propaganda, vládní tajemství, manipulace s algoritmy v Silicon Valley a válka proti žurnalistice.

Ale nemohou to jen tak říct. Nebyli by tak blízko k získání funkce, kdyby to byli typy, které by to řekli. Kdyby to řekli, probudili by lidi do reality, jak hluboce nesvobodní ve skutečnosti jsou, a otevřeli by tak možnost zrodu skutečného revolučního hnutí.

A tak blábolí, že druhý kandidát vás chce zavést do nějaké děsivé dystopické budoucnosti, a doufají, že si nevšimnete, že už v ní jste.

Caitlin Johnstone je známá nezávislá novinářka na volné noze narozená v Melbourne v Austrálii. Zaměřuje se na politiku, finance a zahraniční záležitosti Spojených států. Její texty se objevují na jejím blogu, na Medium a na její stránce na Facebooku. Kromě toho získala účet na Patreon a v roce 2017 se stala plně financovanou spisovatelkou. Charakteristika TheAltWorldČesky: Zlomyslná novinářka. Buranská socialistka. Anarchopsychonautka. Gerilová básnířka. Proponentka utopie. Hrdě na 100 procent financovaná čtenáři přes Patreon a Paypal. Hodně práce odvedené s pomocí spřízněné duše / bratra ve zbrani / spoluspiklence Tima Foleyho.


[VB]